Groepsreis Sri Lanka

 • 20 april – 04 mei 2019

  Prijs: v.a. € 1495,- p.p.

  o.b.v. 2 personen op een kamer
  Inclusief:
  • Vlucht AMS/BRU
  • CMB v.v.
  • Transfers in bus met ACg
  • Dagelijks ontbijt en diner in het te verblijven hotel
  • Alle tours incl. gids en begeleiding
  • Entreegelden
  • Dagelijks een fles water
  Exclusief:
  • Visum (te regelen door BB Travel & Tours)
  • Fooien à €15

 • Bekijk de dagplanning

  Dag 00/01: Zaterdag 20 april 2019/Zondag 21 april 2019

  Amsterdam/Brussel - Colombo - Negombo/Katunayake
  Bij aankomst in Sri Lanka wordt u op traditionele wijze verwelkomd. Hierna gaan we door naar het hotel in Negombo, waar we dineren en overnachten.

  Dag 02: Maandag 22 april 2019

  Negombo/Katunayake - Chilaw - Mannar - Anuradhapura
  Vandaag bezoeken we Mannavari Temple, Volgens de legende heeft Lord Rama hier de eerste een Shiva-lingam geplaatst. Het is een van de twee lingams in de wereld die is vernoemd naar Lord Rama; Ramalinga Shivan. In Rameshwaram is de andere lingam te vinden Ook brengen we een bezoek aan Munneswaram Temple, een belangrijk Hindoe tempelcomplex in Sri Lanka. Het bestaat minstens sinds 1000 na Christus, hoewel mythes rond de tempel het associëren met de Ramayan en zijn legendarische heldenkoning Rama. De tempel is een van de vijf oude tempels gewijd aan Shiva in deze regio. Hierna rijden we door naar Mannar. Hier bezoeken we Ketheeswaram Temple (Tamil: Tirukkētīsvaram), een oude hindoetempel in Mannar, in het noordelijk deel van Sri Lanka. Sinds het bestaan van de tempel heeft deze in puin gelegen, is het gerestaureerd, gerenoveerd en uitgebreid door verschillende royals en toegewijden. Tirukkētīsvaram is een van de Pancha Ishwarams gewijd aan de God Shiva.

  Dag 03: Dinsdag 23 april 2019

  Anuradhapura - Jaffna
  We beginnen de dag met een tour door Jaffna, de meest noordelijke regio van Sri Lanka. Het is een van de oudste door Tamil sprekende mensen bewoonde plaatsen in Zuid-Azie en ligt dicht bij India. Het schiereiland is eigenlijk bijna een eiland; alleen de smalle verhoogde weg bekend als Elephant Pass, verbindt hier Jaffna met de rest van Sri Lanka. Later op de dag bezoeken we Jaffna Fort, het op een na grootste bestaande fort op het eiland. Het is oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen in 1619 en herbouwd en uitgebreid door de Nederlanders in de 17e en 18e eeuw om handelsactiviteiten in de noordelijke regio van Sri Lanka te vergemakkelijken. Ook brengen we een bezoek aan Nallur Temple, een van de belangrijkste hindoetempels in het Jaffna-district.

  Dag 04: Woensdag 24 april 2019

  Jaffna
  Vroeg in de ochtend bezoeken we de Nagapoosani Temple. Deze is zeker het bezoeken waard tijdens een sightseeing door Jaffna. Jaarlijkse festivals vinden hier plaats en hindoes uit de nabijgelegen gebieden komen naar deze plek om te bidden. Deze oude tempel wordt bewoond door een vijfkoppige cobra. Dit heiligdom werd gebouwd door de Nagas. De Nagapoosani-tempel in Jaffna werd gebouwd om de slangen God te aanbidden. Hiernaast bezoeken we Keerimalai Naguleswaram Temple, die is gewijd aan de God Shiva. Het staat dicht bij een bekende mineraalwater bron, waarvan wordt aangenomen dat het water helende krachten heeft.

  Dag 05: Donderdag 25 april 2019

  Jaffna - Trincomalee
  In het noordoosten van Sri Lanka ligt de havenstad Trincomalee. De stad is gelegen op een schiereiland en dankzij deze locatie is het een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Dit heeft een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad gehad. De haven was namelijk van strategisch belang voor Europese landen. Er is daardoor vaak gevochten over Trincomalee, ook Nederland heeft de stad een tijd lang bezet.

  Dag 06: Vrijdag 26 april 2019

  Trincomalee - Kandy
  Vandaag bezoeken we Kandy. Deze stad op de heuvels staat op de UNESCO-werelderfgoed lijst. Het was het laatste bolwerk van de Singalese koningen tijdens de Portugese, Nederlandse en Britse overheersing. Voor de Boeddhisten in Sri Lanka en de rest van de wereld is Kandy een van de meest heilige locaties omdat het de thuisbasis is van de “Dalada Maligawa” ofwel de Tempel van de Heilige Tand relikwie van Boeddha. Het wordt beschouwd als het meest gewaardeerde bezit van Sri Lanka.

  Dag 07: Zaterdag 27 april 2019

  Kandy - Mahiyangana - Kandy
  Na het ontbijt bezoeken we enkele van de belangrijke Ramayan bezienswaardigheden in de buurt van Kandy. Als eerst bezoeken we Dunuwala (de plaats waar Ravan stierf) en Laggala (waar Ravana tot Lord Shankara bad). Laggala diende als een schildwachtpunt naar het leger van de koning Ravan en het was vanaf deze rots dat de eerste glimp van het leger van Lord Rama werd waargenomen. Deze heuvel is geografisch gezien het hoogste deel van de noordelijke regio. Het is hier dat koning Ravan werd gedood. De top van Laggala is vlak en wordt verondersteld geraakt te zijn door de Brahmaastharam. Ook bezoeken we Yahangala, waar Koning Ravan na zijn overlijden werd opgebaard en gaan we naar Wera Gantota, de hoofdstad van koning Ravan. Het wordt verondersteld de eerste plaats te zijn waar Sita werd binnengebracht in Sri Lanka. Deze oerwouden zijn de plek waar de stad Lankapura ooit heeft gestaan. De stad had een prachtig paleis voor koningin Mandothari, omringd door watervallen, flora en fauna. Sita werd vastgehouden in het paleis van Koningin Mandodari en ging vanuit daar naar Sita Kotuwa (Sita’s Fort) en uiteindelijk naar Ashoka Vatika. De hier gevonden ruïnes zijn de overblijfselen van latere beschavingen.

  Dag 08: Zondag 28 april 2019

  Kandy - Nuwara Eliya
  Vandaag bezoeken we de Sri Baktha Hanuman Temple. Op deze heuvels van Raboda, waar Hanuman op zoek was naar Sita Devi, bouwde de Chinmaya-missie van Sri Lanka een Hanuman tempel. Tijdens elke volle maan worden er “pooja’s” gehouden en die worden bijgewoond door duizenden gelovigen.

  Dag 09: Maandag 29 april 2019

  Nuwara Eliya
  Na te hebben ontbeten bezoeken we de Seetha Amman Temple in Seeta Eliya. De waterstroom die van de heuvel afkomt, kwam tegemoet aan de behoeften van Sitadevi tijdens haar verblijf in Ashoka Vatika. Ze zou in deze stroom hebben gebaad. Nu is er een tempel gebouwd voor Lord Rama, Sitadevi, Laxman en Hanuman aan de rand van deze stroom. Het interessante aan deze plek is dat er bij deze rivier voetafdrukken van Lord Hanuman zijn gevonden.

  Dag 10: Dinsdag 30 april 2019

  Nuwara Eliya - Ella - Kataragama
  Vandaag bezoeken we de Rawana Ella Cave in de Ella Rock. Het wordt gezegd dat Lord Hanuman de Ella Rock heeft beklommen tijdens zijn zoektocht naar Sita. Sita heeft een tijdje in deze grot verbleven. In de grot zijn prehistorische fossielen gevonden. Hierna gaan we door naar Kataragama, een populair bedevaartsoord. Het belangrijkste heiligdom gewijd aan Skanda wordt beschreven als God met zes gezichten en twaalf armen. De geschiedenis van het heiligdom dateert uit de 2e eeuw voor Christus. Hierna gaan we terug naar Nuwara Eliya voor het diner en overnachting in het hotel.

  Dag 11: Woensdag 01 mei 2019

  Kataragama - Galle/Down South
  Na het ontbijt vertrekken we naar Galle. Onderweg bezoeken we een van de meest iconische scènes die je ongetwijfeld zult zien in Sri Lanka, het vissen op palen. Deze oude traditie in Sri Lanka was verdwenen na de verwoestende tsunami die het land en andere delen van de Indische Oceaan trof, maar al snel keerden de mensen terug naar hun gewoontes en nu kun je ze zien zitten op hun ongemakkelijke stelten, in de hoop iets te vangen. Ook bezoeken we Galle Fort, Een UNESCO- werelderfgoed locatie oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen en vervolgens verder ontwikkeld door de Nederlanders en de Britten. Het beslaat bijna vier vierkante kilometer en wordt beschermd door 12 bastions en verbindende wallen. Tijdens de vroege 18e eeuw was de Oude Nederlandse
  Poort het toegangspunt tot het fort. Vervolgens bouwden de Britten de belangrijkste poort die vandaag nog steeds wordt gebruikt. Interessante gebouwen zijn de Nederlandse Hervormde Kerk, de All Saints Church, Amangalla Hotel (voorheen het New Oriental Hotel), de vuurtoren en de klokkentoren. De Nederlanders ontwikkelden ook wat toen een innovatief getijde-gebaseerd rioleringssysteem binnen het fort was. Een doolhof van smalle wegen vol met kleine huizen en winkels met Nederlandse namen zijn nog steeds bewaard gebleven.

  Dag 12: Donderdag 02 mei 2019

  Down South
  Vandaag doen we een riviercruise aan de prachtige rivier genaamd Madu Ganga in Balapitiya, die een glimp biedt van hoe een deel van het leven van de mensen in het gebied is geworden. Madu Ganga wordt beschouwd als het op een na grootste wetland van Sri Lanka, dat bestaat uit 28 eilanden, waaronder twee grote eilanden die onderdak bieden aan 215 gezinnen. Madu Ganga heeft in de afgelopen generaties een belangrijke rol gespeeld bij het verstrekken van voedsel en onderdak, met gemakkelijke toegang tot het vaste land via kleine houten boten.

  Dag 13: Vrijdag 03 mei 2019

  Down South - Colombo
  Na te hebben ontbeten vertrekken we naar Colombo. Onderweg brengen we een bezoek aan de Panchamuga Anjaneyar-tempel in Dehiwala. De enige tempel ter wereld met een strijdwagen voor Anjaneyar. Hanuman's moeder is Anjan. Hanuman staat bekend als Anjan/Aiyar/Anjaneyar in Zuid-India en Sri Lanka (Hanuman in Noord-India).

  Dag 14: Zaterdag 04 mei 2019

  Colombo - Amsterdam/Brussel
  Vandaag gaan we weer terug naar huis met veel mooie herinneringen aan het prachtige Sri Lanka.

 • Foto's