Back to the roots Tour

 • Back to the roots Tour 2020

  Inclusief:

  • Vlucht
  • Visum
  • Transfers
  • Binnenlandse vlucht
  • Alle tours incl. gids en reisbegeleiding
  • Dagelijks ontbijt en diner in het te verblijven hotel
  • 1 fles water per dag

  Exclusief:

  • Fooien
  • Niet genoemde maaltijden
  • Entreegelden

  Programma Back to the roots tour 2020

  Kolkata, Patna, Nalanda, Rajgir, Bodhgaya, Gaya, Varanasi,
  Prayagraj, Ayodhya, Lucknow, Agra, Mathura, Vrindavan, Jaipur,
  Rishikesh, Haridwar, Delhi

 • Bekijk de dagplanning

  Dag 01: Zondag 19 april 2020 | Kolkata (aankomst)

  Kolkata (voorheen Calcutta) is de hoofdstad van West-Bengalen en een van de grootste steden in India. Het staat ook wel bekend als de ‘City of Joy’. Je vindt hier prachtige architectonische bouwwerken, levendige en drukke straten en een geweldig nachtleven. Ook de West-Bengaalse keuken loopt hier niet achter. Ze hebben tal van typische snacks en gerechten die zeker het proeven waard zijn. Kolkata wordt onofficieel ook wel de culturele hoofdstad van India genoemd. In Kolkata begint ook de geschiedenis van onze afkomst. Hiervandaan zijn onze voorouders met tientallen schepen vertrokken richting Suriname. De komende 2 dagen zult u in Kolkata ook in aanraking komen met oud-historische plekken die te maken hebben met onze afkomst, afgewisseld door architectonische hoogstandjes die u nergens anders zult vinden dan in India.

  Dag 02: Maandag 20 april 2020 | Kolkata

  Vandaag staan er tal van excursies op de planning. De Belur Math is het internationale hoofdkantoor van de Ramakrishna missie dat gebouwd werd in 1988. Hun motto is dienen zonder onderscheid te maken in geslacht, ras, kaste en religie. Ze staan voor eenheid en liefde voor alle religies. Verder bezoeken we Howrah Bridge; de trots en het bekende symbool van Kolkata en West-Bengalen, geheel gebouwd van staal en klinknagels. De Howrah-brug is de zesde langste brug in zijn soort ter wereld. Ook gaan we naar de Kalighat Kali-tempel: een hindoetempel in Kalighat, gewijd aan de hindoegodin Kali. Het is een van de 51 Shakti Peethas.

  Dag 03: Dinsdag 21 april 2020 | Kolkata -> Patna (binnenlandse vlucht)

  ’s Morgens nemen we een korte binnenlandse vlucht naar Patna, ook wel bekend als Patliputra. Deze stad is vooral voor de Sikhs een zeer heilige stad omdat de 10e Guru van de Sikhs, Guru Gobind Singh Ji, hier geboorte heeft genomen. We zullen dan ook een Gurudwara bezoeken. Ook bezoeken we De Golghar; een grote graanschuur bedoeld als de eerste van een reeks enorme graan opslagplaatsen. Deze werd gebouwd voor het Britse leger naar aanleiding van een hongersnood in 1770.

  Dag 04: Woensdag 22 april 2020 | Patna -> Sitamarhi -> Patna

  Sitamarhi is een mythologische stad op een plek die tot 500 jaar geleden nog een bebost gebied was. Door een goddelijke inspiratie heeft een toegewijde uit Ayodhya dit gebied opgeruimd en een tempel gebouwd, gewijd aan Mata Sita.

  Dag 05: Donderdag 23 april 2020 | Patna

  Vandaag heeft u de dag vrij om in te vullen naar eigen wens.

  Dag 06: Vrijdag 24 april 2020 | Patna -> Nalanda -> Rajgir -> Bodhgaya

  Vroeg in de ochtend checken we uit en vertrekken we richting Bodhgaya, een zeer bekende pelgrimsstad voor Boeddhisten. We zullen hier een belangrijke en spirituele tempel bezoeken, waar Boeddha naar verluidt zijn verlichting heeft bereikt. We maken een tussenstop in Nalanda en Rajgir, waar we onder andere de ruïnes van de beroemde Nalanda-universiteit zullen bezoeken. Nalanda was ooit de zetel van het hoger onderwijs, maar werd in de twaalfde eeuw verwoest door een Turkse indringer.

  Dag 07: Zaterdag 25 april 2020 | Bodhgaya -> Gaya -> Varanasi

  Varanasi is de heilige stad van India en staat ook bekend onder de naam Kashi en Benaras. Kashi, de stad van Moksha voor hindoes sinds eeuwen, staat bekend om zijn fijne zijde, 'paan' en Benares Hindu University. Varanasi is het meest populaire bedevaartsoord voor de hindoes. Als een van de zeven heiligste steden, is Varanasi ook een van de Shakti Peethas en een van de twaalf Jyotir Linga-locaties in India. Onderweg naar Varanasi maken een we een stop in Gaya, waar we een 220-jaar oude tempel zullen bezoeken.

  Dag 08: Zondag 26 april 2020 | Varanasi

  Vandaag bezoeken we onder andere De Kashi Vishwanath-tempel: een van de beroemdste hindoetempels gewijd aan Lord Shiva, waar tevens een van de 12 jyotirlingas zich bevindt. Daarnaast maken we een ook een uitstapje naar Sarnath, een pelgrimsoord waar Gautama Boeddha voor het eerst de Dharma aan anderen onderwees.

  Dag 09: Maandag 27 april 2020 | Varanasi -> Sitamarhi -> Prayagraj (Allahabad)

  Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we richting Prayagraj, het voormalige Allahabad. Deze staat onder andere bekend om de Triveni Sangam, welke een 'samenvloeiing' van drie rivieren omvat. Het betreft de twee fysieke rivieren de Ganges (helder van kleur) en Yamuna (groenachtig) en de onzichtbare of mythische Saraswati-rivier. Prayagraj is ook een zeer populair bedevaartsoord vanwege de Kumbh Mela die hier om de 12 jaar gehouden wordt.

  Dag 10: Dinsdag 28 april 2020 | Prayagraj -> Ayodhya -> Lucknow

  Onderweg naar Lucknow maken we een tussenstop in Ayodhya, de geboorteplaats van Shri Ram, een incarnatie van de God Vishnu. Naast Varanasi behoort ook Ayodhya tot een van de 7 meest heilige steden (Sapta Puri) voor de Hindoes, maar deze stad is ook even heilig voor Sikhs en Jains. Ondanks de onenigheid tussen Hindoes en Moslims, rondom de bouw van een moskee op de geboorteplaats van Shri Ram, heeft Ayodhya tal van historische monumenten en tempels waaronder Hanuman Garhi (volgens de legende woonde Hanuman Baba hier en bewaakte hij Ramkot).

  Dag 11: Woensdag 29 april 2020 | Lucknow

  Volgens de legende werd het gebied van Lucknow (voorheen Lakshmanpur) door Shri Ram aan zijn toegewijde broertje Lakshman gegeven, na de overwinning op Sri Lanka in de Ramayan en het uitzitten van de 14 jaar in ballingschap. Lucknow staat nu bekend om haar Nawabi cultuur. Dit staat voor mystiek, elegantie en heel veel romantiek. Tevens is het ook het centrum voor Urdu poëzie. Kunst, cultuur, muziek en dans zijn onmisbare termen in Lucknow.

  Dag 12: Donderdag 30 april 2020 | Lucknow -> Agra

  Vroeg in de ochtend brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal, een imposant, witmarmeren mausoleum. Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk, liet volgens de legende het grafmonument tussen 1632 en 1648 bouwen als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed was overleden. Na de dood van Shah Jahan werden ook diens resten bijgezet in de tombe.

  Dag 13: Vrijdag 1 mei 2020 | Agra -> Mathura -> Vrindavan -> Jaipur

  Onderweg naar Jaipur, maken we een stop in Mathura en Vrindavan. Beide steden zijn zeer geliefd onder de toegewijden van de heer Shri Krishna. Mathura is gekenmerkt als Zijn geboorteplaats, waar Vrindavan de stad is waar hij Zijn jeugd heeft doorgebracht.

  Dag 14: Zaterdag 2 mei 2020 | Jaipur

  Woorden schieten tekort als je Jaipur moet beschrijven. Het wordt ook wel de roze stad genoemd, vanwege de vele roze gebouwen. Het is een zeer kleurrijke en levendige stad, boordevol cultuur, typische Rajasthani gerechten, tal van bazaars, vele forten en paleizen en zeer indrukwekkende architectuur. Het beschikt over vele toeristische attracties, waaronder het Amer Fort (gebouwd in 1592 v.Chr., door Raja Man Singh). Jaipur heeft de grootste en het best bewaarde stenen astronomische observatorium ter wereld (Jantar Mantar), waarvan de meeste instrumenten nog steeds werken en gebruikt worden.

  Dag 15: Zondag 3 mei 2020 | Jaipur

  Vandaag heeft u de dag vrij om in te vullen naar eigen wens.

  Dag 16: Maandag 4 mei 2020 | Jaipur -> Delhi

  Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Delhi. De rest van de dag is in te vullen naar eigen wens.

  Dag 17: Dinsdag 5 mei 2020 | Delhi -> Rishikesh -> Haridwar -> Delhi

  Rishikesh ligt aan de voet van de Himalaya in Noord-India. Het wordt ook wel de toegangspoort naar de Himalaya genoemd. Rishikesh betekent letterlijk: "haar (kesh) van een ziener (rishi)". Volgens de legende zou de Shri Ram hier boete hebben gedaan voor het doden van Ravana, de demonkoning van het eiland Lanka.

  Haridwar is een oude stad en een belangrijke hindoe-bedevaartplaats, waar de rivier de Ganges de uitlopers van de Himalaya verlaat. Het is een van de zeven heiligste plaatsen voor hindoes, waar er dagelijks een Ganga aarti wordt gehouden.

  Dag 18: Woensdag 6 mei 2020 | Delhi

  Vandaag heeft u de dag vrij om in te vullen naar eigen wens.

  Dag 19: Donderdag 7 mei 2020 | Delhi

  Vandaag doen we een city tour door Delhi. Delhi is de Indiase hoofdstad met een lange historie. De eerste architectonische overblijfselen dateren van de Maurya periode (300 v. Chr). In deze drukke, maar gezellige stad bezoeken we een tal van monumenten. India Gate mogen we niet missen. Dit monument toont veel gelijkenissen met Arc de Triomphe en is gebouwd ter nagedachtenis aan de 82.000 soldaten die omkwamen tijdens de 1e Wereld Oorlog in het Brits-Indiase leger. Ook gaan we naar de Laxminarayan-tempel. Ook wel bekend als de Birla Mandir, is dit een hindoetempel die grotendeels is gewijd aan Laxminarayan. De tempel werd gebouwd door Jugal Kishore Birla van 1933 tot 1939. En als laatst bezoeken we de Akshardham. Deze behoort tot de grootste Hindoetempels ter wereld. De tempel laat oude Indiase architectuur en tradities zien en leert de bezoekers iets over het erfgoed en de spiritualiteit van het Hindoeïsme. 'Akshardham' betekent 'het huis van de allerhoogste god'.

  Dag 20: Vrijdag 8 mei 2020 | Delhi

  Vandaag heeft u de dag vrij om in te vullen naar eigen wens.

  Dag 21: Zaterdag 9 mei 2020

  Vandaag heeft u de dag vrij om in te vullen naar eigen wens. In de middag worden we opgehaald voor vertrek naar de luchthaven en gaan we terug naar huis met veel mooie herinneringen aan het prachtige India.

 • Foto's