South India Splendor Tour

 • India Pakket 4

  Prijs: v.a. €969,- p.p.

  o.b.v. 2 personen op een kamer
   Inclusief:
  • Vlucht NL – India v.v.
  • Transfers
  • Alle tours incl. gids en begeleiding
  • Dagelijks ontbijt in het te verblijven hotel
  Exclusief:
  • Niet genoemde maaltijden
  • Entreegelden
   

 • Bekijk de dagplanning

  Dag 01 : Chennai (aankomst)

  Aankomst in Chennai. Chennai, ook wel Madras genoemd, is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Tamil Nadu. Zij wordt ook wel gezien als toegangspoort tot Zuid-India en is een van de oudste steden van heel India. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht, waar u zich kunt opfrissen. Hierna krijgt u een sightseeing tour door Chennai, waarbij u o.a. Gandhi Memorial, Kalakshetra (kunst- en cultuuracademie), Mylapore Tempel (gewijd aan Lord Shiva) en Marina Beach zult bezoeken.

  Dag 02: Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuram

  Na het ontbijt vertrekt u richting Kanchipuram, een oude hoofdstad van de Pallavas dynastie. Kanchipuram is een belangrijke Hindoeïstische spirituele centrum en staat bekend als bestemming voor pelgrimstochten. Het wordt gezien als een van de 7 meest heilige steden (Sapta Puri) in India. Deze stad heeft een 1000 tal aan tempels en 124 heiligdommen. De eerste tempel, gebouwd in de 7de en 8ste eeuw, was gewijd aan Lord Shiva. Naast ongekende spiritualiteit staat Kanchipuram ook bekend om haar zijde. U kunt hier dus gerust een mooie traditionele sari van zijde aanschaffen. In de middag vertrekt u richting Mahabalipuram, waar u incheckt in het hotel. Daarna zult u de stad bezoeken.

  Dag 03: Mahabalipuram - Pondicherry

  Na het ontbijt vertrekt u richting Pondicherry. Deze stad is geassocieerd met Rishi Agastya, een geleerde uit de Ramayana. Na het ontbijt zult u de plek bezoeken waar Rishi Agastya zich had gevestigd. Hierna bezoekt u Aurbindo Ashram, een ashram tot stand gebracht door de spirituele ervormer Sri Aurobindo en the Mother (Mira Alfassa).Hier worden zijn ideeën en filosofie omtrent Yoga en moderne wetenschap nageleefd. In de namiddag bezoekt u Auroville, een unieke stad opgericht door the Mother op basis van de filosieën van Sri Aurobindo en the Mother. Hier is het regel dat mannen en vrouwen in harmonie moeten leven, ongeacht de verschillende nationaliteiten, klasse, leeftijd, achtergrond, cultuur etc. Het doel is het realiseren van eenheid onder mensen.

  Dag 04: Pondicherry - Tanjore

  Na het ontbijt vertrekt u naar Tanjore. Tanjore was ooit de hoofdstad van de Chola Kings. Hier staat de Brihadeswara Tempel (gewijd aan Lord
  Shiva) gebouwd door koning Rajaraja I. Deze tempel is tot nu toe de hoogste tempel ooit, volledig gemaakt van graniet en is opgenomen in
  de UNESCO werelderfgoedlijst.

  Dag 05: Tanjore - Trichy - Madurai

  Onderweg naar Madurai maakt u eerst een stop in Trichy. Deze staat bekend om haar geschiedenis, cultureel en is ook een van de plekken voor pelgrimstochten. In Trichy staat de bekende Ranganath Tempel. Daarna bezoekt u ook de Rock Fort, Srirangam en Jambukeshwar Tempel. Rock Fort is gemaakt van rotsen van meer dan een miljard jaar oud. De Sri Ranganathaswamy Tempel bedraagt een totale oppervlakte van +/- 60 hectare. De hoofdtempel is gewijd aan Lord Vishnu en vormt het centrum van in totaal zeven ommuurde tempelgangen.In de namiddag vertrekt u richting Madurai.

  Dag 06: Madurai

  Vandaag bezoekt u o.a. de Meenakshi Tempel, King Tirumala’s Palace, Mariammam Tepakkulam en Alagar Kovil. Meenakshi Tempel is vernoemd naar Meenakshi, de dochter van een koningspaar dat in eerste instantie geen kinderen kon krijgen. Lord Shiva heeft hen uiteindelijk gezegend met een dochter, waarvan wordt gezegd dat ze een incarnatie van Parvati zou zijn. Meenakshi Tempel staat op de plek waar Lord Shiva met Meenakshi getrouwd zou zijn. De tempel is van top tot teen bedekt met prachtige kleurrijke beeldhouwwerken van verschillende Goden, Godinnen, dieren en belangrijke personages.

  Dag 07: Madurai - Periyar

  Na het ontbijt vertrekt u naar Periyar. Na het inchecken bent u vrij om lekker uit te rusten.

  Dag 08: Periyar

  Vandaag maakt u kennis met het wildlife in de Thakkady National Park in Periyar. Dit is de ultieme plek voor het spotten van wilde dieren, zoalstijgers, olifanten, beren, herten, maar ook verscheidene vogelsoorten. Ook heeft u de gelegenheid een bezoek te brengen aan inheemse dorpen rondom Periyar om zo ongekende en fascinerende activiteiten van de inheemse bewoners mee te maken, zoals het verkrijgen van honing van gevaarlijke bijen.

  Dag 09: Periyar - Alleppey

  Vandaag heeft u de tijd om te rusten en te genieten van de natuur. U vertrekt richting Allepey op een traditionele woonboot. Hier kunt u de hele dag genieten van een ontspannende tocht door de backwaters van Kerala. Onderweg geniet u van een mooie omgeving met kanalen, meren, plantages, palmbomen en nog veel meer. Overnachting op de woonboot.

  Dag 10: Alleppey - Cochin

  Na het ontbijt op de woonboot, vertrekt u richting Cochin, een havenstad waar invloeden van verschillende nationaliteiten terug te vinden zijn. U bezoekt onder andere de Fort Cochin, Santa Cruz Basilica, Dutch Palace en St. Francis Church.

  Dag 11: Cochin - Nederland

  Na het ontbijt checkt u uit. Daarna transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland.

 • Foto's