Rajasthan Tour 2018

 • India Pakket 5

  Ga met BB Travel & Tours naar het adembenemende Rajasthan.

  Ontdek de majestueuze paleizen en forten, spectaculaire woestijnen, beboste heuvels en prachtige meren, bruisende steden en rustige dorpen, geweldige flora en fauna en natuurlijk de kleurrijke, warme en levendige mensen van Rajasthan.


  Prijs: €975,- p.p.

  o.b.v. 2 personen op een kamer

  Inclusief:

  • Vlucht AMS – DEL v.v.
  • Transfers in bus met A/C
  • Hotelovernachtingen
  • Dagelijks ontbijt en diner in het te verblijven hotel
  • Alle tours incl. gids en begeleiding
  • Dagelijks een fles water

  Exclusief:

  • Visum
  • Entreegelden
  • Fooien à € 15,-
 • Bekijk de dagplanning

  Dag 1: Delhi (aankomst) -> Mandawa

  Bij aankomst in Delhi wordt u op traditionele wijze verwelkomd. Daarna rijdt u meteen door naar Mandawa. Onderweg is er tijd om te lunchen bij een lokaal restaurant. Bij aankomst in Mandawa checkt u in in het hotel, waar u dineert en overnacht

  Dag 2: Mandawa -> Bikaner

  Na ontbeten te hebben bezoekt u Shekhavati villages. Deze werden opgericht in 1755 door Thakur Nawal Singh en is tot op de dag van vandaag het thuis van zijn nakomelingen. Het hele gebied van Shekhavati heeft prachtige fresco's, havelis's en grote huizen en lijkt op een open lucht museum. U bezoekt de havelis en kasteel Mandawa House. Daarna gaat u naar Bikaner. Deze stad wordt omringd door muren en heeft een 16e-eeuws fort, Junagarh Fort, waarin oude paleizen, tempels en moskeeën zijn gevestigd.

  Dag 3: Bikaner -> Jaisalmer

  's Morgens na het ontbijt vertrekt u naar Jaisalmer. Onderweg bezoekt u de beroemde Karni Mata tempel in Deshnok. Deze tempel staat ook wel bekend als de rattentempel. Bij aankomst in Jaisalmer checkt u in in het hotel voor het diner en de overnachting.

  Dag 4 Jaisalmer

  Na het ontbijt doet u een sightseeing tour door Jaisalmer. Hierbij gaat u onder andere Sonargarh Fort en het bijbehorende museum. Ook bezoekt u de prachtige Jain tempels in het fort. Daarna kunt u door de straten wandelen richting Patwon Ki Haveli. In de middag bezoekt u de Sam Sand Dunes waar u, indien gewenst, een rit op een kameel kunt maken. Hierna gaat u terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

  Dag 5: Jaisalmer -> Jodhpur

  Na te hebben ontbeten vertrekt u naar Jodhpur. Bij aankomst checkt u meteen in in het hotel waarna u de rest van de dag vrij bent om in te vullen naar eigen wens. U dineert en overnacht in het hotel.

  Dag 6: Jodhpur -> Ranakpur -> Udaipur

  's Morgens na het ontbijt bezoekt u het Mehrangarh Fort, een van de grootste forten in India, welke zich bevindt op een heuvel. Hier vindt u een aantal prachtige paleizen waaronder Moti Mahal (parel paleis) en Phool Mahal (bloemen paleis). Ook bezoekt u Jaswant Thada, een indrukwekkend mausoleum gemaakt van marmer dat is gebouwd in 1899 en een museum gelegen in Umed Garden. Daarna rijdt u door naar Udaipur, met onderweg een bezoek aan Ranakpur Temple. Bij aankomst in Udaipur checkt u in in het hotel waarna u hier dineert en overnacht.

  Dag 7: Udaipur

  Na te hebben ontbeten doet u een tour door Udaipur. U bezoekt het City Palace, Jagdish Temple en rijd om Fateh Sagar Lake. Ook ziet u Saheliyon-ki-bari, het verblijf voor de 48 vrouwelijke bedienden van de koningin. U bezoekt verder Bharatiya Lok Kala Mandal en in de middag maakt u een boottocht op Lake Pichola. Daarna gaat u terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

  Dag 8: Udaipur -> Pushkar

  Meteen na het ontbijt vertrekt u naar Pushkar. Deze stad werd in de 11e eeuw opgericht door de Chauhan-heerser Ajaipal. U ziet hier Taragarh Fort, het heilige meer Pushkar Lake en de beroemde Brahma Temple. Pushkar is een van de heiligste plaatsen voor hindoes en staat ook bekend om de jaarlijkse kameel- en veemarkt waar ruim 300 duizend handelaars op af komen.

  Dag 9: Pushkar -> Ranthambore

  Vroeg in de ochtend vertrekt u richting Ranthambore. Het ontbijt krijgt u als pakketje mee. In de middag checkt u in in het hotel waar zich even kunt opfrissen. Daarna vertrekt u voor de avond safari in Ranthambore National Park. U dineert en overnacht in het hotel.

  Dag 10: Ranthambore -> Jaipur

  Na het ontbijt doet u de ochtend safari in het natuurreservaat. Daarna rijdt u door naar Jaipur waar u even de tijd heeft om te winkelen. s Avonds bezoekt u het Jaipur City Palace. Diner en overnachting in het hotel.

  Dag 11: Jaipur

  's Morgens na het ontbijt doet u een tour door Jaipur. U ziet hier onder andere Amer Fort, Hawa Mahal en Jantar Mantar. Ook bezoekt u de Govind Dev Ji Temple, de populairste tempel van Jaipur, gewijd aan Lord Krishna. s Avonds bezoekt u de Birla Temple. U dineert en overnacht in het hotel.

  Dag 12: Jaipur -> Delhi

  Na het ontbijt gaat u terug naar Delhi. Bij aankomst checkt u in in het hotel. Als er tijd over is bezoekt u de prachtige Akshardham tempel. Diner en overnachting in het hotel.

  Dag 13: Delhi

  Na te hebben ontbeten vertrekt u voor een hele dag sightseeing door oud- en nieuw Delhi. U bezoekt hierbij Raj Ghat en ziet onder andere Red Fort, India Gate en het presidentieel huis. Als er nog tijd over blijft kunt u deze invullen naar eigen wens. De avonduren kunt u ook goed gebruiken om te winkelen, gezien bijna alle winkels tot laat open zijn. U dineert en overnacht in het hotel.

  Dag 14: Delhi (vertrek)

  Na het ontbijt heeft nog even de tijd voor uw eigen activiteiten. Later op de dag vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht naar Nederland.

 • Foto's