North India & Punjab Tour 2021

 • North India & Punjab Tour 2021

  Inclusief:

  • Vlucht
  • Visum
  • Transfers
  • Binnenlandse vlucht
  • Alle tours incl. gids en reisbegeleiding
  • Dagelijks ontbijt en diner in het te verblijven hotel
  • 1 fles water per dag

  Exclusief:

  • Fooien
  • Niet genoemde maaltijden
  • Entreegelden

  Programma North India & Punjab Tour 2021

  Delhi, Kurukshetra, Chandigarh, Shimla,
  Amritsar, Katra, Srinagar, Kargil en Leh

 • Bekijk de dagplanning

  Dag 1 - 24 april | Amsterdam - Delhi

  Vandaag stappen we met de hele groep op het vliegtuig om een geweldige reis naar het prachtige India te maken. Onze bestemming: Delhi

  Dag 2 - 25 april | Delhi - Kurukshetra

  Bij aankomst in Delhi worden we opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. We rijden meteen door naar Kurukshetra, waar we inchecken in het hotel en overnachten.

  Dag 3 - 26 april | Kurukshetra

  Kurukshetra, een heilige stad in de Noord-Indiase deelstaat Haryana, staat bekend om zijn legendarische geschiedenis. Deze plaats, ook wel bekend als Dharmakshetra, staat vooral bekend om zijn associatie met de Kurukshetra-oorlog uit het hindoe-epos Mahabharata. Volgens de Purana's heeft deze plaats zijn naam te danken aan koning Kuru, de voorouder van Pandava's en Kaurava's. Vandaag bezoeken we verschillende tempels en monumenten.

  Dag 4 - 27 april | Kurukshetra - Chandigarh - Shimla

  ’s Morgens na het ontbijt vertrekken we naar Chandigarh, waar we enkele belangrijke locaties zullen bezoeken. Na dit gedaan te hebben, rijden we door naar Shimla.
  Shimla, voorheen Simla, stad, hoofdstad van de staat Himachal Pradesh, in het noordwesten van India. De stad ligt ten noordoosten van Chandigarh op een heuvelrug van de uitlopers van de Himalaya, op een hoogte van ongeveer 7.100 voet (2.200 meter).
  Shimla werd gebouwd door de Britten op het land dat ze hadden behouden na de Gurkha-oorlog van 1814-1816 en werd gebruikt om troepen te laten rusten. Het kreeg populariteit als zomerverblijf vanwege het koele klimaat en de schilderachtige omgeving, en van 1865 tot 1939 diende het als zomerhoofdstad van India. Van 1947 tot 1953 was het het hoofdkwartier van de staat Punjab, totdat de nieuwe hoofdstad Chandigarh was voltooid.

  Dag 5 - 28 april | Shimla

  Vandaag bezoeken we verschillende toeristische attracties in Shimla, waaronder The Ridge en Prospect Hill

  Dag 6 - 29 april | Shimla

  In de ochtenduren rijden we naar Kufri, een populaire plek gelegen op 16 km van Shimla. U kunt ervoor kiezen te voet naar de Mahasu Peak te wandelen of een ezel te huren. Mahasu is de hoogste piek in Kufri die toeristen een geweldig uitzicht geeft op verre met sneeuw bedekte toppen. ’s Avonds kunt u een wandeling maken over de beroemde boulevard van Shimla, Mall Road.

  Dag 7 - 30 april | Shimla - Amritsar

  Na te hebben ontbeten, vertrekken we naar Amritsar. Amritsar is de heiligste stad voor Sikh-pelgrims. Reizigers van alle geloofsovertuigingen en met diverse interesses bezoeken deze prachtige plek in Punjab.

  Dag 8 - 1 mei | Amritsar

  De ochtend bent u vrij om in te vullen naar eigen wens. ’s Middags brengen we een bezoek aan het Indiaas - Pakistaanse grensgebied, de Wagah Border. Wagah Border is de enige weggrens tussen India en Pakistan. De “Beating Retreat”-ceremonie die hier elke avond wordt gehouden, markeert het sluiten van de grenzen van beide landen en het laten zakken van de vlaggen door het leger van beide landen. Wagah Border ligt dicht bij het dorp Attari en is een belangrijke kruising tussen India en Pakistan. Een van leukste activiteiten in Amritsar voor toeristen is het kijken naar de Wagah Border Parade.

  Dag 9 - 2 mei | Amritsar

  Vandaag bezoeken we de wereldberoemde Golden Temple. De Harimandir Sahib (wat Tempel van God betekent) is ook algemeen bekend als de Gouden Tempel of Darbar Sahib (Goddelijk Hof). De Gouden Tempel is een levend symbool van de spirituele en historische tradities van de Sikhs.
  Na een bezoek aan deze heiligste plaats van de Sikhs, gaan we verder naar Jalianwala Bagh. Er wordt een speciaal belang aan gehecht met betrekking tot de vrijheidsstrijd van India. Op 13 april 1919, op de veelbelovende dag van Baisakhi, verloren honderden mannen, vrouwen en kinderen hun leven door het meedogenloze vuur van de Britse troepen.

  Dag 10 - 3 mei | Amritsar - Katra

  Na het uitchecken rijden we naar Katra, een klein stadje gelegen in het schilderachtige Trikuta-gebergte van Jammu en Kashmir in de wijk Udhampur. Het is voornamelijk beroemd om Maa Vaishno Devi.

  Dag 11 - 4 mei | Katra (Vaishno Devi)

  Na een vroeg ontbijt, gaan we naar Mata Vaishno Devi Bhawan. Het is een van de meest populaire pelgrimstochten van India, gelegen in de schoot van de Trikuta-bergen op een hoogte van ongeveer 1500 meter. De Yatra omvat een trektocht van bijna 12 km vanaf het basiskamp in Katra, bekend als Ban Ganga. Als de tijd het toelaat, brengen we een bezoek aan de nabijgelegen de Bhairo-tempel.

  Dag 12 - 5 mei | Katra - Srinagar

  Vandaag staat de rit naar Srinagar op het programma. Onderweg kunnen we genieten van de prachtige omgeving van de zogeheten Shivalik Belt van de Himalayas.

  Dag 13 - 6 mei | Srinagar

  We brengen u naar de lokale bezienswaardigheden van Srinagar. U ziet onder andere Nishat-tuin, gebouwd in 1633 door Mughal-koning Asif Khan. Ook bezoeken we Shalimar Garden, bekend als "Garden of Love", gebouwd in 1619 door Mughal King Jehangir voor zijn geliefde vrouw.

  Dag 14 - 7 mei | Srinagar- Gulmarg - Srinagar

  Gulmarg betekent letterlijk "Bloemenweide". Gulmarg ligt op 60 km afstand van Srinagar, wat een rit van ongeveer anderhalf uur is. Gulmarg heeft gedurende zijn bestaan miljoenen toeristen aangetrokken met de schilderachtige schoonheid van het Himalaya-gebergte op de achtergrond. Een van de belangrijkste attracties in Gulmarg is de Gulmarg-gondel, de hoogste kabelbaan ter wereld. De eerste fase van de gondel brengt toeristen van Gulmarg op 2600 meter hoogte, naar de hoogte van 3080 meter naar Kongdori Station en de tweede fase van de gondel gaat naar de hoogte van 3950 meter.
  Gulmarg in de winter is een geweldige ervaring, volledig bedekt met een witte deken van sneeuw die het in een skiërsparadijs verandert. Naast de schilderachtige kant van Gulmarg, is de wintertijd in Gulmarg een seizoen van festiviteiten. Gulmarg is een toevluchtsoord geweest voor de koningen zoals Yousuf Shah Chak en Jahangir die er vaak kwamen. De oude naam van Gulmarg was "Gaurimarg", de naam van de vrouw van Lord Shiva. Yousuf Shah Chak veranderde zijn naam in Gulmarg, wat de plaats van rozen betekent. Tijdens het begin van de 20e eeuw woonde de beroemde Centraal-Aziatische ontdekkingsreiziger Sir Marc Aurel Stein (1862–1943) hier in een tent tussen zijn expedities door. Het was een favoriete zomervakantiebestemming voor de in India gestationeerde Britten.

  Dag 15 - 8 mei | Srinagar - Kargil

  Onderweg naar Kargil maken we een stop in Sonamarg. Gelegen op een hoogte van 2730 m, is het een betoverend heuvelstation in het Ganderbal-district van Jammu en Kasjmir. Sonamarg betekent letterlijk ‘de weide van goud’. De Sindh-rivier stroomt door de vallei. We maken een stop in Drass, 's werelds op een na koudste bewoonde plaats na Oymyakon in Siberië. Minus 30 tot 35 °C is hier gebruikelijk in de winter. Hierna rijden we langs de rivier verder, tot we aankomen in Kargil.
  Kargil is een deel van het westelijke union territory van Ladakh. De sector, gecentreerd rond de stad Kargil, ligt in het Zaskar-gebergte van de Himalaya en grenst aan de controlelijn tussen de delen van de regio Kasjmir die worden beheerd door India en Pakistan. De stad Kargil, gelegen op ongeveer gelijke afstand tussen Srinagar (zuidwesten) en Leh (zuidoosten), wordt beschouwd als de toegangspoort tot Ladakh.

  Dag 16 - 9 mei | Kargil - Leh

  Onderweg naar Leh passeren we de Namika en Fatu la passes, de hoogste delen op de route van Srinagar naar Leh (+3700 meter). Bij aankomst in Leh, checken we in in het hotel.

  Dag 17 - 10 mei | Leh

  De blauwe lucht en de frisse berglucht om je heen zijn slechts de voorlopers van een van de meest opmerkelijke vakanties van uw leven. Gebruik de eerste dag om te acclimatiseren en vermijd alles wat zwaar is. Neem de tijd om de winkels in Leh Bazaar in en uit te wandelen.

  Dag 18 - 11 mei | Leh

  Wanneer we hebben ontbeten, vertrekken we voor onze tour langs diverse kloosters. Of het nu gaat om het klooster van Hemis met het hoge Boeddhabeeld of de vele stoepa's van goud en zilver met Tibetaanse thangka's, er loopt een rode draad van kalmte doorheen.
  We bezoeken het Thiksey-klooster, het grootste in Ladakh, om de traditionele Tibetaanse architectuur te bewonderen.

  Dag 19 - 12 mei | Leh - Delhi

  Het is tijd om afscheid te nemen van de vele gezichten van Ladakh. Na het uitchecken vertrekken we naar de luchthaven om de vlucht te nemen naar Delhi.
  In Delhi rijden we langs India gate, het presidentieel huis en bezoeken we de Akshardham templ, de grootste Hindu tempel ter wereld.

  Dag 20 - 13 mei | Delhi

  Vandaag heeft u de dag vrij om in te vullen naar eigen wens.

  Dag 21 - 14 mei | Delhi

  Vandaag heeft u de dag vrij om in te vullen naar eigen wens.

  Dag 22 - 15 mei | Delhi - Amsterdam

  Vandaag heeft u de dag vrij om in te vullen naar eigen wens. In de middag worden we opgehaald voor vertrek naar de luchthaven en gaan we terug naar huis met veel mooie herinneringen aan het prachtige India.

 • Foto's